Zabavnik

„Jedan poziv spasio je život mom sinu, HVALA VAM MILENA“: Diva srpskog glumišta je svojim darom dotakla mnoge, ali za neke je uradila i MNOGO VIŠE

O plemenitosti Milene Dravić svedoče brojne njene kolege, ali i obični ljudi na društvenim mrežama, koji se ovih sati opraštaju od nje.

Kako pišu, ona im je nesebično pomagala, baš kao što je i teško bolesnom sinu Jasmina Ponjavića, koji je svoju zahvalnost našoj divi izrazio u dirljivom postu na Fejsbuku.

„Hvala Vam, Milena“, prve su Jasminove reči, koji potom opisuje koja nevolja ga je snašla i kako je Milena pomogala, dok nas noćas nije napustila.

– Bila je jesen 2013. godine. Naš život je krenuo potpuno nekim drugim smerom. Vuk, naš sin, je sa nepune dve godine oboleo od leukemije i u paklenoj je borbi, a i mi sa njim. Jedno veče zvoni mi telefon. Milena. „Jasmine, kada su mi snimajući dani?“ „Draga Milena, dvadeseti, dvadestiprvi… Ali samo da znate, ja više nisam u projektu – piše Jasmin u svom postu i dodaje da ga Milena malo kasnije ponovo pozvala i rekla:

„Jasmine, molim vas svratite do mene, moram nešto da vam dam“.

Prema njegovim rečima, bila je noć, kiša, a on nosi torbu u kojoj su stvari iz bolnice i ide u Ulicu Ivana Đaje.

Kako on dodaje, Milena mu je otvarila vrata i potom joj je ispričao dešavanja iz bolnice.

– Gleda me njenim zelenim okicama i rekla „Strašno, strašno“. U jednom trenutku sam imao osećaj kao da sam ušetao u scenu jednog domaćeg filma. Milena, lice uz koje smo svi odrasli, dočekuje me sa poklonima za mog sina. Nije bilo samo tada. Zvala me je da pita kako je Vuk, kako smo moja žena i ja. Vukovo lečenje je počelo da se komplikuje. Situacija je jako napeta, lekari nas izbegavaju na hematološkom – onkološkom odeljenju u „Tiršovoj“. Zovem Milenu i kažem joj da imam jako glupu ideju, ali ako može to da mi učini – seća se on.

Kako nastavlja u svom postu, predložio je Mileni da pozove telefonom odeljenje bolnice i pita kako je Vuk.

– Milena, ne da je pozvala odeljenje, već i načelnika „Tiršove“. Čak je i našla, ne znam kako, i bivšeg upravnika „Tiršove“, koji je u penziji. Sutradan, svita lekara je obletala je oko mog sina. Taj poziv je izmenio tok lečenja i spasio mog sina – piše Jasmin Ponjavić.

Kako on dodaje, posle bolničkog lečenja, došli su do Milene u želji da joj se zahvale.

– Iz stana izlazi Dragan Nikolić, pomiluje Vuka i moju Radu i odlazi. Milena je na telefonu. I, kad joj kažem: „Hvala“, ona mi odgovara kao da je to normalno: „Samo da je dete zdravo“, piše on i dodaje da je tog dana Dragan Nikolić pomagao jednoj slepoj devojčici, a Milena jednom drugom dečaku koji je teško bolestan.

– Radili su njih dvoje tako tiho i nečujno najveća dela – dodaje na kraju zahvalni roditelj.

Pročitaj još