Zabavnik

Najfatalnije žene bivše Jugoslavije

Nekada se ženska lepota nije ogledala samo u fizičkom izgledu, već i u karakteru, autentičnosti i specifičnosti. Jugoslavija je mogla da se hvali takvim lepoticama, čija se imena ni dan danas ne zaboravljaju.

Jedna od njih bila je Olivera Katarina. Bila je fatalna i kao žena, ali i kao glumica i pevačica. Svojom pojavom ostavljala je bez daha. U nju su se mnogi zaljubljivali, imala je nekoliko veza sa uticajnim muškarcima, ali nijedna nije potrajala. Jedno vreme bila je u vezi sa direktorom “Avala filma” Ratkom Draževićem, a udala se za Miladina Šakića. Nazivali su je najvećom srpskom heroinom. Josip Broz Tito ju je obožavao, zbog čega je bila gost na svim njegovim događajima. Bez obzira na svu slavu i obožavanja, Olivera je često govorila da je žrtva svoje lepote.

Glumica Ena Begović imala je, takođe, raskošnu lepotu, a devedesetih je važila za najveću zvezdu jugoslovenskog filma i hrvatskog pozorišta. Njenu karijeru prekinula je tragična sudbina, kada je imala četrdeset godina poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Desanka Beba Lončar, još kao sedamnaestogodišnjakinja pojavila se u filmu “Ljubav i moda”, i tada je privukla veliku pažnju svojom lepotom, stilom i elegancijom. Ubrzo je počela da gradi karijeru i van granica naše zemlje, jedno vreme je živela i radila u Italiji. Udala se za splitskog biznismena Josipa Rundeljaka, ali razvela se posle 23 godina braka.

Marija Baksa privlačila je mnoge muške poglede dok je šetala beogradskim ulicama. Fatalna plavuša uživala je ogromnu slavu u tadašnjoj Jugoslaviji. Kako je bila veoma uspešna, izgradila je internacionalnu karijeru, sedamdesetih godina prošlog veka preselila se u Italiju gde je snimila nekoliko filmova.

Jelena Žigon je važila za jednu od najlepših žena u srpskoj kinematografiji i tako je ostalo do kraja njenog života. Mnogi su govorili da svojom lepotom može da parira Sofiji Loren, Đini Lolobriđidi… Jelena je glumu je upisala sa 16 godina, a jedno vreme bavila se i manekenstvom. Glumica je ostvarila veliki broj uloga, a publika je najviše pamti kao Jelenu Todorović u seriji “Žikina Dinastija”.

Pročitaj još