Zabavnik

MORE NIKADA NIJE VIDELA ZBOG RADOVA NA NJIVI Srednjoškolka iz Dubice ore, tanjira i seje zemlju (Video)

Nesvakidašnja priča o mladoj devojci iz Kozarske Dubice koja se radeći najteže fizičke poslove svakodnevno bori da pomogne svojoj porodici, mnoge je u tom kraju ostavila bez reči.

Mirsada Hadžić učenica je prvog razredna srednje škole. Od svoje desete godine bila je primorana da nauči sve poljoprivredne poslove. Otac joj se razbolio, a ona je zajedno sa majkom i sestrom, još kao dete, imala samo jedan cilj – olakšati ocu njegovu nimalo laku svakodnevicu.

– Tada mi je bio period kad sam najviše radila. Uzorala sam celu zemlju 100 dunuma. Oni koji će znati za dunume, znaju koliko je to – priča Mirsada za Dnevnick.com.

Za ovu hrabru i izuzetno vrednu devojku mnogi u Dubici imaju samo reči hvale.

Ona sama tanjira, ore, sije, vozi traktor, kreči kuće i brine za svu stoku.

– Poslove radim preko dana, a naveče pre spavanja uzmem i pročitam par lekcija da ne dobijem jedinicu. Omladina danas gleda kako bi išla u kafanu, pila, provodila se – kaže Mirsada.

Njeni vršnjaci, koji uglavnom slobodno vreme provode na drugačiji način, ne razumeju baš najbolje Mirsadine navike.

– Najgore mi je i to mi je najžalije što se drugi ismejavaju na moj račun, malo mi smeta ono, ali onako, pustim ih neka rade šta hoće. Njima na dušu. Ja da sam na njihovom mestu mene bi bilo sramota. Neki mi kažu što ne izlaziš u grad, ja kažem ne mogu. Pre bih pomogla ocu nego trošila pare okolo – kroz suze objašnjava Mirsada, prenosi Srpskainfo.

Zbog mnogo posla kojeg ima svaki dan Mirsada ne stiže da se maksimalno posveti ni školi ali ni svom privatnom životu.

– Na more nikad nisam otišla. Nisam osetila taj miris mora, taj pesak koji su svi u mom društvu osetili i ušli u to more, a ja ne znam da li bih mogla ići, pošto imam sve više i više poslova u poljoprivredi – kaže Mirsada.

– Pomozite roditeljima dok ih imate, kad ih ne budete imali, žalićete – zaključuje ova srednjoškolka koja svojim primerom mnogima održala lekciju o tome kako bi trebalo da se deca ophode prema svojim roditeljima i životu uopšte.

Pročitaj još