Zabavnik

Pas i mače spaseni iz motora automobila u Nišu (Video)

Ekipa Zoo planeta izvukla je u petak psa i mačku koji su se zaglavili ispod haube automobila u Nišu, a u akciji spasavanja morao je da asistira i Parking servis, objavile su Južne vesti.

Uobičajena jurnjava pasa i mačaka imala je nesvakidašnji zaplet i rasplet u Nišu.

„Pas je pojurio tri mačeta koji su se sakrili u motoru jednog automobila na parkingu. Za mačićima je u unutrašnjost automobila utrčao i pas i zaglavio se kod motora“, objavila je Zoo planeta, a prenose Južne vesti.

Dva mačeta su uspela da se izvuku i izađu, ali je posledje ostalo sa psom zaglavljeno među crevima, kablovima i samom motoru.

Zapomaganje psa čule su komšije obližnje zgrade i potražile pomoć na kraju su se obratili komunalnoj policiji koja je izašla na teren i nakon toga pozvali naše udruženje, kažu iz Zoo planeta.

Ali, nije bilo moguće izvući psa, pa su u pomoć pozvali JKP Parking servis da podigne auto i automehaničara, pričaju iz Zoo planeta, a cela operacija trajala je sat vremena.

„Jedna uspešna akcija i dva nevina života su spasena. Malenu kujicu je pregledao veterinar i ustanovljeno je da nema nikakvih povreda, a odmah nakon toga smo uspeli da joj nađemo dom“, kažu iz udruženja.

Danas smo imali jednu komplikovanu situaciju gde je pas mesanac terijera pojurio tri mačeta koji su se sakrili u motoru jednog automobila na parkingu. Za njima utrčao je i pas i zaglavio se između motora. Dva mačeta su uspela da se izvuku i izađu ali jedno mače i pas ostali su zaglavljeni u crevima, kablovima i samom motoru. Zapomaganje psa čule su komšije obližnje zgrade i potražile pomoć na kraju su se obratili komunalnoj policiji koja je izašla na teren i nakon toga pozvali naše udruženje. Mi smo pritekli u ponoć ali zbog nepristupačnosti da se pas izvuče morali smo da potražimo pomoć i asistenciju JKP Parking Servis Niš kao i automehaničara Saše Đenića. Takođe nam je u pomoć pritekao i kolega Radule iz @animal_rescue_serbia kao i veterinar Radoš iz Veterinarske ambulante Radoš Vet.Nakon sat vremena uspeli smo da izvučemo psa bez ikakvih povreda. Maca je takođe odmah spašena i izvučena.Jedna uspešna akcija i dva nevina života su spašena. Malenu kujicu je pregledao veterinar i ustanovljeno je da nema nikakvih povreda a odmah nakon toga smo uspeli da joj nađemo dom 😊Jedno veliko BRAVO za čitavu današnju ekipu koja je učestvovala i pomogla da se ova akcija sprovede bezbedno!

Posted by Udruženje ZooPlanet Niš on Петак, 16. август 2019.

Pročitaj još