Zabavnik

Slaviša iz Leskovca kupio 30 kilograma banana i 10 kilograma piletine! Neće da preprodaje, ali će zato uraditi nešto što vam nikad ne bi palo na pamet

Veliko interesovanje kupaca iz Leskovca i ostalih pet opština iz Jablaničkog upravnog okruga ne jenjava u prva dva dana od otvaranja hipermarketa „Lidl“ u Leskovcu.

Drugog dana od otvaranja marketa u ovom gradu primetili smo na njihovom parkingu brojna kola sa tablicama iz Topličkog i Pčinjskog okruga, odnosno iz Prokuplja i Vranja.

Međutim brojni Leskovčani koje smo ovim povodom kontaktirali kao da su se na brzinu „ohladili“ na početnu euforiju kupovine.

Tokom otvaranja hipermarketa u Leskovcu među prvima je u gužvi ušao Slaviša iz obližnjeg pomoravskog sela koji je svoje mesto na ulazu „Lidla“ u Leskovcu zauzeo u zoru oko četiri časa ujutro. Sreli smo ga ponovo tamo:

„Kupio sam tridesetak kilograma banana i oko desetak kilograma pilećeg mesa. Banane neću prodavati kao neki na leskovačkoj Zelenoj pijaci, niti piliće. Banane ću prosušiti i izmešati ih sa suvim grožđem i domaćim sušenim šljivama, sušenom kruškom i jabukom i eto ti jeftinih grickalica za celu zimu. Što se pilića tiče nekako su brate „bledunjavi“ nisu kao naši domaći – priča nam Slaviša svoje prvo iskustvo sa kupovine u leskovačkom marketu „Lidl“.

Preko puta „Lidla“, odmah sa druge strane ulice Mlinska u Leskovcu je hipermarket „Roda“, koji u ovome gradu uspešno posluje oko pet godina. Primećujemo na brzinu u ovom marketu, ali i drugim uglavnom privatnim hipermarketima u gradu da su snizili cene proizvoda posebno banananama, pilećem mesu i drugim upakovanom mesnim preradjevinama za koje su Leskovčani u LIDL-u iskazali najveće interesovanje.

Međutim na leskovačkoj Zelenoj pijaci naglo je „porasla“ ponuda banana i pilećeg mesa, ali proizvoda za ličnu higijenu. Starija prodavačica sa stanom iz leskovačkog romskog naselja „Podovrce“ na svojoj inprovizovanoj tezgi glasno nudi kupcima: „Ajde izvolite domaće banane, nesu nemačke, a jeftine su“…

Bilo kako bilo, možda tu ima posla i za nadležnu inspekciju, ali to su već druge gradske priče koje ovih dana kruže gradom.

Pročitaj još