Zabavnik

Slika Stevana i Anđelke danas je rasplakala ljude: Svakog dana već mesecima on vozi svoju suprugu KILOMETRIMA jer drugog izbora nemaju

Stevan Milijašević (77) svakog dana u invalidskim kolicima vozi svoju sedam godina stariju suprugu Anđelku do seoske ambulante. Taj prizor danas je doveo ceo region do suza.

Stevan Milijašević (77) iz Glamočana kod Srpca svakog dana u kolicima vozi svoju suprugu Anđelku do seoske ambulante koja je 2,5 kilimetara udaljena od njihove kuće. Kakve god da su vremenske prilike, vremešni bračni par ovaj put mora da prevali kako bi Anđelka mogla da ode na previjanje.

I sva sreća te je lepo vreme, jer u suprotnom bi Stevan i Anđelka morali da izdvoje 10 maraka dnevno za dolazak medicinske sestre njihovoj kući, a proteklih osam meseci je Anđelka prikovana za krevet, piše rtv.BNcom.

– Supruga duže vremena boluje od šećerne bolesti, a nakon povrede noge, sve je krenulo na gore. Odstranjeni su prsti i deo stopala, ali oporavak ide teško, postala je nepokretna i ko zna šta će dalje biti – kaže zabrinuti Stevan.

Stevan i Anđelka nemaju bliže rodbine koja bi im pomogla. Stevanova skromna penzija jedva pokriva lekove za njega i nju. Nemaju ni dece, a neizmerno su zahvalni, kako kažu, Neni Ždral iz Bardače koja im je poklonila invalidska kolica koja su ostala od njenog pokojnog muža.

– Kolica mi dođu kao automobil. To je velika pomoć i puno se zahvaljujem gospodji Neni – kaže Stevan, koji, kaže, radi sve da olakša svojoj ženi probleme. Milostinju, kaže, ne traži, ali je svaka pomoć dobrodošla.

Pročitaj još