Zabavnik

Stotine Beograđana, Zagrepčana i Tuzlaka izvelo kolo mira i prijateljstva (Video)

Nekoliko stotina članova kulturno-umetničkih društava iz naše zemlje i regije u centru Tuzle subotu je izvelo kolo mira i prijateljstva u okviru Gastro-etno showa, a u ovoj igri pridružili su im se i ostali građani.

Više od 30 kulturno-umetničkih društava iz BiH, Srbije i Hrvatskeu subotu se na Trgu slobode u Tuzli predstavilo sa svojim igrama, a na samom kraju formirano je kolo mira i prijateljstva koje je brojalo nekoliko stotina igrača.

Osim folklorista u kolu mira i prijateljstva učestvovali su i ostali građani Tuzle koji su ulepšali manifestaciju u samom centru grada.

„Mira, prijateljstva, tolerancije i međusobnog poštovanja u ovom vremenu nam najviše treba. To danas imamo i iz Tuzle upućujemo jednu veoma lepu poruku. Pored Tuzlaka koji su prepoznati upravo po miru i toleranciji, danas su ovakve svoje vrline pokazali i Beograđani i Zagrepčani“, rekao je za Klix.ba predsednik Skupštine Udruženja Zmajevo srce Omer Isović.

Pogledajte kako su Beograđani, Zagrepčani i Tuzlaci izveli kolo mira i prijateljstva

Posted by Klix.ba on Субота, 28. септембар 2019.

Gastro-etno show u svom četvrtom izdanju predstavio se u nešto drugačijem obliku, s obzirom na to da ovaj put nisu pripremana najveća jela na svetu, odnosno najveći burek, najveća porcija ćevapa i najveća baklava.

Ova manifestacija danas je predstavljala temelje za Tuzla etno fest koji će se sledeće godine održati u junu. Planirano je da traje tri dana i biće takmičarskog karaktera.

Pročitaj još