Zabavnik

„UČIM, ZNAM, VREDIM“: Najbolji đaci na bilbordima u Novom Sadu

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin

U OKVIRU projekta „Učim, znam, vredim“, koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika, koji su u protekloj školskoj godini osvojili nagrade na najznačajnijim državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti. Na teritoriji Novog Sada biće istaknuto 37 reklamnih panoa s likovima najboljih đaka.

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Ovogodišnji odziv škola i broj prijavljene dece, kako ističu u Udruženju za promociju društvene odgovornosti, najbolji je od početka ovog projekta 2015. godine, pa će tako u Novom Sadu biti promovisano 75 đaka koji su ostvarili rezultate na pojedinačnim takmičenjima, kao i tri učenička hora.

U svih sedam opština ove godine biće promovisano više od 200 đaka, što je izuzetan uspeh i pokazuje značaj projekta koji je pre četiri godine pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada su takođe doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz istorije, engleskog jezika, hemije i drugih oblasti.

Programiranje je oblast u kojoj su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, baš kao i učenici muzičkih škola koji su prva mesta osvojili na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima.

CVEĆE I KALIGRAFIJA

UČENICI novosadskih škola na republičkom nivou osvojili su visoka mesta na takmičenjima iz oblasti fotografije, auto-modelarstva, raketo-modelarstva, kaligrafije, grafičarstva, cvećarstva i takmičenju za najlepšu lutku.

Pročitaj još