Zabavnik

VREMENSKA PROGNOZA: Leto, ali miholjsko

U narednih sedam dana, prema najavama meteorologa, očekuje se prijatno i toplo vreme

KOLIKO zaista može da bude lepo, miholjsko leto najbolje će pokazati tokom vikenda i predstojeće radne sedmice. Osim jutarnje magle u južnim predelima naše zemlje, kako najavljuju meteorolozi, sunčani i prijatno topli dani, predstaviće jesen u najlepšem ruhu.

– U kotlinama i po visoravnima jugozapadne i južne Srbije, za dane vikenda, mestimično je moguća magla u jutarnjim satima – kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. – Tokom dana preovladavaće sunčano i toplo vreme. Jutarnje temperature biće od četiri do 12, a najviše dnevne od 20 do 25 stepeni. Duvaće slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni vetar.

Gotovo iste vremenske prilike zadržaće se sve do kraja naredne sedmice.

– Od ponedeljka do petka, jutarnja magla i dalje će biti moguća na jugozapadu i jugu naše zemlje, ali će tokom dana biti sunčano i prijatno toplo – najavljuju iz RHMZ. – Jutarnje temperature kretaće se između četvrtog i 13. podeoka Celzijusove skale, a najviše dnevne temperature biće malo iznad prosečnih vrednosti, od 20 do 25 stepeni. U većem delu zemlje duvaće slab jugoistočni, ali u košavskim krajevima povremeno jak vetar.

Pročitaj još