Zabavnik

GURMANI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Poslastičari u Sarajevu spremaju 13.000 PALAČINKI, žele da obore Ginisov rekord

Kantonalno javno preduzeće “Skenderija” i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizuje 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističku berzu.


U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra “Skenderija”, uključeni su i Udruženje kuvara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Deo programa čine: Internacionalni kup kuvara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane “Mirza Delibašić”; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.
Posetioci će za vreme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane BiH.

Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski delatnici sa svojim ponudama – najavili su organizatori.

Pročitaj još