Zabavnik

Milena Dravić filmska MAMA!

Danas smo ostali bez jedne od najvoljenijih glumica stare Jugoslavije. Dame koja nas je hiljadu puta nasmejala i rasplakala i dive velikog platna koje ćemo se uvek sećati – ovako je se sećaju kolege.

Jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije, legendarna Milena Dravić, preminula je u bolnici gde se lečila poslednjih meseci, desetak dana pošto je napunila 78 godina.

Vest o odlasku dive srpskog filma rastužila je sve one koji su s Milenom rasli – od „Priča iz Nepričave“ i „Metle bez drške“, do „Zone Zamfirove“ i filma „Sveti Đorđe ubiva aždahu“.

U karijeri je ostvarila bezbroj divnih uloga, a krajem prošle godine, kada je promovisana monografija o njoj, rekla je da joj je najdraža među njima – „sledeća“.

O odlasku legende pričali smo s njenom koleginicom s kojom je sarađivala u filmu Zdravka Šotre, ali i u seriji „Policajac s Petlovog brda“ Katarinom Radivojević.

„Milena je bila velika glumica i velika ličnost. Prava filmska diva. Sjajna umetnica, odmerena i otmena, a meni lično – filmska mama. Još od ‘Policajca'“,  rekla je Radivojevićeva MONDU i dodala da će „zauvek pamtiti neke njene životne savete“. „Večna joj slava“.

Milena je svojim ulogama dotakla živote „nas običnih ljudi“, ali i kolega koji su zakoračili na scenu.

„Odlazak Milene Dravić je nenadoknadiv gubitak za srpsku glumačku scenu. Još jedna legenda nas je napustila. Bila je uzor i idol mnogima, nek joj je večna slava„, rekla je MONDU Jelena Gavrilović.

Glumica Sloboda Mićalović, koja je s Milenom Dravić takođe igrala u „Zoni Zamfirovoj“ je na Instagramu napisala:

„Kuda svi to žurite? Verujem na bolje i lepše mesto. Hvala na predivnim ulogama, hvala što ste velikodušno delili sa nama život, hvala na druženju, hvala što ste nam Gaga i ti pokazali kako ipak može da se bude Gospodin glumac i Gospođa glumica. Draga Milena, putuj sa anđelima“, napisala je Sloboda.

Pročitaj još