Zabavnik

Pivo će pomoći da vam kuća zablista

Evo šta sve možete da očistite u kući pomoću piva.

Stručnjaci kažu da pivo može da vam pomogne da se rešite fleka i prljavštine u kući, ali i da posluži u još nekim situacijama.

Uklanjanje fleka
Ako, recimo, prospete kafu na tepih ili na njemu imate neku drugu fleku, možete da je se rešite pomoću piva.

Sve što treba da uradite je da malo piva sipate direktno na fleku i polako istrljate čistom krpom. Mehurići piva će pomoći u „izvlačenju“ fleke, a krpom trljajte dok mrlja ne nestane, i po potrebi dodajte još malo piva.

Poliranje drvenog nameštaja
Fleke na drvenom nameštaju, uključujući i krugove od kafe, mogu da nestanu za tren, pomoću piva.

Sipajte malo piva i očistite krpom, videćete da će drvo sijati kao novo.

Poliranje bakarnog posuđa
Pivom možete da očistite i posuđe ili ukrasne predmete od bakra – na ovaj način ćete im povratiti sjaj bez ikakvih oštećenja.

Kiselost piva, kažu stručnjaci, pomaže da bakar opet zasija, a ne oštećuje ga. Krpu nakvasite pivom i izglancajte bakarne predmete, i gledajte kako će opet da zasijaju.

Sredite travnjak
Ukoliko imate dvorište u kojem je trava na pojedinim mestima postala braonkasta, stručnjaci kažu da možete da je „oživite“ tako što ćete sipati malo piva. Fermentisani šećer će, kažu, stimulisati rast trave i ubiti gljivice.

Pedikir
Sipajte pivo u lavor i potopite noge. Kvasac će omekašti kožu, a alkohol je odličan za dezinfekciju, tako da ćete na ovaj način temeljno očistiti stopala.

Pročitaj još